Adatkezelési tájékoztató

  1. Általános információk

 

1.1. Bevezetés, bemutatkozás

 

Köszönjük weboldalunk iránti érdeklődését. A webáruházunk (https://www.gwisgo.hu, használata során az Ön által megadott adatok nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy magas szintű szolgáltatást nyújtsunk felhasználóink megelégedésére. számunkra a legfontosabb érték felhasználóink bizalma. ezért felhasználóink adatainak védelme és azok, a felhasználók által elvárt módon történő felhasználása, alapvetően és minden tekintetben elsődleges számunkra. Ennek megfelelően a következő adatvédelmi szabályzat célja tájékoztatást nyújtani vevőink számára a személyes adatok kezeléséről, valamint az adatkezeléssel kapcsolatban az Európai Unió, az EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.), röviden: GDPR és az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Info tv.) által biztosított jogokról.

 

1.2. Az adatkezelő megnevezése

Az Ön adatainak kezelését Gurzó Ferencné e.v. továbbiakban: vállalkozás végzi.

  • Cégnév: Gurzó Ferencné e.v.
  • Székhely: 7100 Szekszárd, Mikes u. 7
  • Cég nyilvántartási szám: 34074081
  • A bejegyző, kibocsátó okmányiroda megnevezése:

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala

 

 Adatvédelmi tisztviselő

A vállalkozás adatvédelmi tisztviselő kijelölésére nem kötelezett a feladatokat az egyéni vállalkozó illetve az egyéni vállalkozó által ügyeinek intézésére meghatalmazott személy végzi.

Mint adatkezelő ezúton újfent tájékoztatja a weboldalának látogatóit (továbbiakban látogató(k), vagy felhasználó(k)), hogy elkötelezett a személyes adatok védelmének biztosítása mellett. A vállalkozás, mint adatkezelő magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen szabályzatban foglaltakat és kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen tájékoztatóban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak.

 

2. A webáruház meglátogatása során megvalósuló személyes adatkezelés

     Az tényleges adatkezelés helye: https://www.gwisgo.hu

Webáruházunk meglátogatása, a többi honlaphoz, webáruházhoz hasonlóan rögzítésre kerül. Az Ön által használt eszköz (tablet, mobiltelefon, számítógép) által használt IP-cím, a dátum és idő, az webcím eléréshez használt böngésző típusa és a böngészőt futtató operációs rendszer, valamint a felkeresett oldalak kerülnek rögzítésre. Az adatokat az adatbiztonság és a felhasználói élmény fokozása, a használhatóság megkönnyítése érdekében, illetve ezek optimalizálása és javítása érdekében gyűjtjük. Az adatkezelés jogalapját a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja, valamint az Info tv. 6. § (1) bekezdés b) biztosítja. Webáruházunk, megóvása, fejlesztése és szolgáltatásunk javítása nemcsak a vállalkozásunk érdekében történik, a látogató számára is előnyökkel jár. Minden egyéb adatkezelés – az anonim formában történő, statisztikai célú adatkezelés kivételével – kizárólag az alábbiakban ismertetésre kerülő adatkezelési tájékoztatónak megfelelően történik. Ezen túlmenően kizárólag akkor történik személyes adatok tárolása, ha azokat Ön önkéntesen, például regisztráció, online jelentkezés részeként vagy szerződés teljesítése céljából bocsátja rendelkezésünkre. A tárhelyszolgáltatóval közösen megfelelő műszaki óvintézkedéseket tettünk annak biztosítása érdekében, hogy a regisztrációhoz vagy a honlap bármely funkciójának használatához történő hozzáférés esetén (például: bejelentkezéskor) kódolva, -vagyis illetéktelen hozzáféréssel szemben védettek- legyenek az adatok. Az alábbiakban ismertetjük az általunk használt technológiákat, melyet az előzőekben megfogalmazott folyamatok biztosítását lehetővé teszik.

 

2.1  Sütik és nyomon követés

 

A weblapok tömegéhez hasonlóan webáruházunk felületén Ön is a sütiknek (cookie) hívott fájlokkal találkozik először. A honlap használhatóbbá tétele érdekében, illetve, hogy a felhasználók számára lehetővé tegyük bizonyos funkciók használatát, úgynevezett „sütiket” használunk oldalainkon. Ezek kis szövegfájlok, melyek létére és elfogadására felugró ablak figyelmeztet minden az oldalra első ízben látogató és a feltételeket elfogadó felhasználót. Ezek a fájlok az Ön gépén, kerülnek tárolásra. A böngészőjének beállításaitól függetlenül egyes általunk használt sütik törlődnek a böngészés befejeztével, vagyis a böngésző bezárásával (ún. ideiglenes sütik). Más sütik az ön eszközén maradnak és lehetővé teszik számunkra, hogy felismerjék az Ön böngészőjét a következő látogatás alkalmával (állandó sütik). Az Ön által használt böngésző beállításait saját igényei szerint állíthatja be. Személyre szabhatja a beállításokat úgy, hogy információt kapjon arról, ha egy webhely sütiket szándékozik elhelyezni az Ön eszközén, fenntartva a lehetőséget, hogy Ön eldönthesse, hogy elfogadja-e a sütiket vagy bizonyos esetekben vagy állandó jelleggel elutasítsa őket. További információkat internetböngészője használati útmutatójában találhat. Amennyiben nem fogadja el a sütiket, weboldalunk használhatósága korlátozott lehet. A következőkben ismertetjük a használatra kerülő egyes sütiket.

Megkülönböztetünk a weboldal működéséhez szükséges és promóciós sütiket. mint ismertettük a szükséges sütik a weboldalunk megfelelő működéséhez szükségesek.

Az ilyen sütik elutasítása esetén csökken a felhasználói élmény weboldalunk böngészésekor és ezért bizonyos szolgáltatások nem lesznek elérhetőek weboldalunkon.

 A „sütitájékoztatónk” elfogadásával Ön hozzájárul az adatok sütiken keresztül történő kezeléséhez. Az adatkezelés jogalapját a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, valamint az Info tv. 5. § (1) bekezdés a) pontja biztosítja.

A webáruház motor alaprendszer a következő sütiket használja:

  • süti indításának dátumát (date_add),
  • az oldalon használt nyelvet (id_lang),
  • az oldalon használt valutát, pénznemet (id_currency),
  • az utoljára listázott/megnézett termékkategóriát (last_visited_category),
  • a kosár(-fül) kinyitott vagy bezárt állapotát (ajax_blockcart_display),
  • az utoljára megnézett termékeket (viewed),
  • az utoljára aktív kívánságlistát (id_wishlist),
  • az ÁSZF státuszát (bepipált vagy sem a rendelési lapon) – (checkedTOS),
  • a vendég/látogatói azonosítót (ha ő nem regisztrált vagy nincs belépve) – (id_guest),
  • a vendég/látogatói azonosítóhoz tartozó kapcsolódást (id_connections),
  • a regisztrált felhasználói azonosítót (ha be van jelentkezve persze) – (id_customer),
  • a regisztrált felhasználó kereszt – és vezetéknevét (customer_lastname és customer_firstname),
  • a regisztrált belépési státuszt (ha belépett) – (logged),
  • a regisztrációhoz tartozó jelszót (MD5-el és egy egyedi sütiazonosítóval kódolva) – (passwd),
  • a regisztrációhoz tartozó e-mail címet (amivel belépett) – (email),
  • az aktuális kosárazonosítót valamint egy checksum-ot, mely annak megállapítására szolgál, hogy a cookie (süti) módosítva lett-e egy harmadik fél által vagy sem. Ha igen, a süti törlődik (id_cart és checksum).

A használat során kiegészítésként használt sütik:

  • Prestashop Cookie Policy cookie (sütielfogadásról szóló süti és egy példa)

Süti neve : PrestaShop-3d4a079a0e6e879e76ff237a560669e0

Süti tartalma: BTYduTrVUaZlzdy66DCm1nYX2jsNt2FcaFfxCKp%2BCZOLNt3VuxIkmWOxVYZIpsL7Ea7M3C7ouEfeTNQxauCZ9%2B0aX7PKlbtMLj%2F3ajUQ8xftCBbcpnngiOFBc4wAV%2BlI4vtjTTYcIO%2FFkMg0dWiqZw%3D%3D000111


Megvizsgálja, hogy az ügyfél elfogadta-e a sütikezelésről szóló figyelmeztetést, nyilatkozatot; ha igen, nem jelenik meg többet (míg a süti ideje le nem jár, vagy a felhasználó azt nem törli manuálisan).

  • Facebook cookie (Page plugin – régi nevén Likebox)
    A front oldalon megjelenő facebook-oldal like-olási, kapcsolatfelvételi lehetőségéhez szükséges értékeket tárolja el – mint például felhasználónév, az oldal szélessége pixelben vagy épp a használt nyelv.
  • Google Analytics cookie
    A Google Analytics statisztikához szükséges adatokat tárolja el.

 A Google Inc. („Google”) által biztosított Google Analytics internetes elemző szolgáltatást is igénybe vesszük. A Google Analytics szintén sütiket használ. A sütik által az Ön weboldalhasználatával kapcsolatban létrehozott információk általában egy USA-beli Google-szerverre kerülnek, és ott tárolják őket. Ezt megelőzően a Google lerövidíti az Ön IP-címét az Európai Unió tagállamain és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás részes államain belül. Teljes IP-címet csak kivételes esetekben továbbítanak lerövidítés céljából a Google USA-ban található szervereire. A Google a weboldal üzemeltetője megbízásából ezen információk alapján értékeli az Ön weboldalhasználatát, és weboldalaktivitással kapcsolatos jelentéseket készít, valamint további weboldal- és internethasználattal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt a weboldal üzemeltetője számára. Az Ön böngészője által a Google Analytics szolgáltatása révén továbbított IP-címet nem kapcsolják össze a Google más adataival. A böngészője megfelelő beállításainak kiválasztásával Ön elutasíthatja a sütik használatát. Ön megtilthatja azt is, hogy a Google gyűjtse és feldolgozza a sütik által létrehozott és az Ön weboldalhasználatára vonatkozó adatokat (beleértve az Ön IP-címét). Ehhez töltse le és telepítse a következő linken található beépülő böngészőmodult: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

 

AdWords ügyfélként a Google Conversion Tracking eszközt, a Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google”) által biztosított szolgáltatást használjuk. A Google AdWords a metro.hu oldalait a Google reklámfelületén jeleníti meg. Amikor Ön egy Google hirdetésre kattintva lép be a honlapunkra, a Google Adwords egy sütit („konverziós süti”) helyez el az Ön által használt eszközön. Ez a süti 30 nap múlva jár le. A sütit személyazonosításra nem használjuk. Ameddig a süti érvényben van, amikor Ön bizonyos oldalakat felkeres, mi és a Google látjuk, hogy valaki rákattintott a hirdetésre, amely átirányította a felhasználót a saját oldalunkra. Minden AdWords ügyfél eltérő sütit kap. A sütiket ezért az AdWords ügyfelek honlapjain keresztül nem lehet nyomon követni. A konverziós süti által összegyűjtött információk alapján konverziós statisztikákat hoznak létre a konverziós nyomon követést választó AdWords ügyfelek részére. Az AdWords ügyfelek látják, hogy hány felhasználó kattintott rá a saját hirdetésükre és lett átirányítva egy adott oldalra a konverziós azonosító segítségével.

 

Önhöz ugyanakkor semmiféle személyazonosításra alkalmas információ nem jut el. Amennyiben nem kíván részt venni a nyomon követési folyamatban, elutasíthatja, hogy a rendszer az ehhez szükséges sütit elhelyezze - például beállíthatja a böngészőjét, hogy az ne engedélyezze sütik automatikus elhelyezését. A konverziós sütik elhelyezését úgy is megakadályozhatja, hogy a böngészőjében beállítja a „googleadservices.com” domain-ről származó sütik blokkolását.

 

 

 

2.2. Vevőfiók regisztrációja

A webáruházunk használatának nem elengedhetetlen feltétele saját vevőfiók létrehozása, lehetőség van rendelést leadni vendégként is, azonban, egy saját vevőfiók létrehozásával, a webáruházunk ismételt használatakor nem kell újra megadni személyes adatait. A vendégként történő megrendelés leadásához is szükséges a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen adatok megadása. A személyes adatainak megadásával egyidejűleg hozzájárulását adja, hogy azokat a vállalkozás az Ön vásárlásaihoz kapcsolódó célokra felhasználja. A célok magukban foglalják az értékesített termékkel kapcsolatos szavatossági jogok érvényesítésével, a számviteli elszámolással, a vásárolt termékek felhasználásával, a reklamáció kezelésével kapcsolatos teendőket.

A GwisGo.hu, GwisgoFashion webáruház termékeit csak webes felületen keresztül lehet megrendelni.

A regisztrációs űrlap kitöltése során Ön határozza meg, hogy milyen e-mail címmel és ehhez tartozó jelszóval kívánja használni webáruházunkat., A vevőfiók regisztrációja nem igényel utólagos „fiók aktiválása” teendőket. A fiókjába felhasználóneve és jelszava segítségével tud bejelentkezni. A regisztrációs űrlapon megadott személyes adatok kezelésére kizárólag a vevőfiókja létrehozása és fenntartása céljából kerül sor abban az esetben, ha Ön hozzájárulását adta az adatkezeléshez. Az adatkezelés jogalapját a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, valamint az Info tv. 5. § (1) bekezdés a) pontja biztosítja. A személyes adatok megadása nem kötelező.

Felhívjuk kedves megrendelőink, vásárlóink, látogatóink, regisztrálóink figyelmét, hogy adataikat csak addig tartjuk nyilván a webáruház rendszerében, amíg azokra a megrendelés teljesítéséhez szükség van. A megrendelés teljesítése után 24 órán belül a vendég/ vásárlói fiók és az összes személyes adat törlésre kerül. A regisztrációt akkor is töröljük, a regisztrációt követő 24 óra elmúltával, ha Ön a megadott idő alatt nem rendel terméket! Hírlevelet nem küldünk, erre feliratkozni sem lehet. Nem akarunk senkit -a legtöbb webáruháztól eltérően- pszichológiai alapon megtervezett, ’személyre szabott, csak neked, csak most, csak ennyiért’ ajánlatoknak hívott irományokkal zavarni, háborgatni, levelekkel bombázni azért, hogy terméket vásároljon a webáruházunkból!

A következő táblázat ismerteti az online fiók létrehozásához kapcsolódó személyes adatkezelés részleteit.

Adatkezelés megnevezése

Webáruház saját fiók létrehozása vendégfiók, regisztráció

Cél

A Gwisgo.hu GwisGoFashion online felületén történő megrendelés lebonyolítása, a megrendelők nyilvántartása, egymástól való megkülönböztetése, a megrendelések teljesítése, a vásárlás és fizetés dokumentálása, számviteli kötelezettség teljesítése, számla kiállítása, ügyfelekkel való kapcsolattartás.

Jogalap

Az adatkezelés a GDPR 6. cikk (1) a) pontja alapján az Ön előzetes hozzájárulása.

Érintettek köre

Weboldalon saját fiókot létrehozó illetve vendégkén regisztráló látogatók.

Személyes adatok

-        teljes név (vezetéknév és keresztnév)*

-        e-mail cím*

-        jelszó*

Adatok forrása

Ön, mint a regisztrációt kezdeményező felhasználó illetve az Ön által megadott személyes adatok.

Az adatok kezelésének időtartama

A létrehozott felhasználói fiók felhasználó általi megszüntetéséig. A személyes adatok törlését a https://www.gwisgo.hu/contact-us

címen lehet kérni.

A továbbított adatok típusa, címzettje és a továbbítás jogalapja

Bankkártyás fizetési módozat választása esetén a fizető azonosítója, a tranzakció összege, dátuma, időpontja.

Az adatfeldolgozó neve és címe

Full Hosting - Toronyai Gábor e.v.

Székhely: 5231 Fegyvernek, Dózsa Gy. út 32.

Telefon: +36 70 610-00-52, +36 70 310-22-96

 

Adatfeldolgozónak az adatkezeléssel összefüggő tevékenysége

Tárhelyszolgáltató.

Az alkalmazott adatfeldolgozási technológia jellege

Informatikai rendszerrel.


Adattovábbítás: bankkártyás fizetési módozat választása esetén a fizető azonosítója, a tranzakció összege, dátuma, időpontja.

Az adattovábbítás jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a megszüntetést követően többé nem fogja tudni használni a vevőfiókját, ám bármikor megegyező tartalommal újra létrehozhatja azt.

 

2.3. Kapcsolatfelvételi űrlap

Amennyiben fel szeretné venni velünk a kapcsolatot, ezt a honlapunkon (https://www.gwisgo.hu/contact-us) található kapcsolatfelvételi űrlap segítségével tudja megtenni. A kapcsolatfelvételi űrlapon megadott személyes adatok kezelésére kizárólag a megkeresésére történő válaszadás céljából kerül sor abban az esetben, ha Ön hozzájárulását adta az adatkezeléshez. Az adatkezelés jogalapját a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, valamint az Info tv. 5. § (1) bekezdés a) pontja biztosítja. A személyes adatok törlését is ezen a címen lehet kérni.

 

 

2.4. Hírlevélre történő feliratkozás

Amennyiben igényli, feliratkozhat hírlevelünkre a webáruház felületén(https://www.gwisgo.hu) az ott található Hírlevél ablakban az e-mail címe megadásával. Hírlevelet csak abban az esetben küldünk, ha az előzőekben ismertetett módon megadja e-mail címét és rendelkezésünkre bocsátja személyes adatait vagy a vevőként történő regisztrációjakor hozzájárult a hírlevél küldéséhez. A regisztrációs űrlapon megadott személyes adatok kezelésére kizárólag a hírlevélnek az Ön e-mail címére történő küldése céljából kerül sor abban az esetben, ha Ön hozzájárulását adta az adatkezeléshez. Az adatkezelés jogalapját a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, valamint az Info tv. 5. § (1) bekezdés a) pontja biztosítja.

Az Ön személyes adatait kizárólag addig tároljuk, amíg a „leiratkozás” linkre kattintva le nem iratkozik a hírlevélről. E link megtalálható minden egyes tőlünk kapott hírlevél alján. Amennyiben Ön leiratkozik, személyes adatai indokolatlan késedelem nélkül törlésre kerülnek. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy személyes adatainak törlését követően nem fog tőlünk több hírlevelet. A hírlevélről leiratkozás – az érintett részéről erre történő kifejezett utalás hiányában – nem minősül a Katv. 21. §-ban meghatározott tilalmi listára történő felkerülésnek. 

 

Jelenleg hírlevelet nem küldünk! A következő táblázat ismerteti a tervezett jövőbeli hírlevél küldéshez kapcsolódó személyes adatkezelés részleteit.

 

 

Adatkezelés megnevezése

Hírlevél

Cél

Reklámot tartalmazó elektronikus üzenetek (e-mail, sms, push üzenet) küldése a hírlevélre feliratkozó Felhasználó részére, tájékoztatás nyújtása az aktuális információkról, termékekről, akciókról, új funkciókról stb.

Jogalap

A GDPR 6. cikk (1) a) pontja alapján a Felhasználó előzetes hozzájárulása.

Érintettek köre

Weboldalon a hírlevélre feliratkozó Felhasználók.

Személyes adatok

-        e-mail cím*

Adatok forrása

Ön, mint a feliratkozást elvégző felhasználó illetve az Ön által megadott személyes adat.

Az adatok kezelésének időtartama

Bármely ’hírlevél ’ leiratkozás linkjére kattintva. A személyes adatok törlését a https://www.gwisgo.hu/contact-us

címen is lehet kérni.

Az adatfeldolgozó neve és címe

Full Hosting - Toronyai Gábor e.v.

Székhely: 5231 Fegyvernek, Dózsa Gy. út 32.

Telefon: +36 70 610-00-52, +36 70 310-22-96

Adatfeldolgozónak az adatkezeléssel összefüggő tevékenysége

Tárhelyszolgáltató.

Az alkalmazott adatfeldolgozási technológia jellege

Informatikai rendszerrel.

 

 

 

 

 

 

2.5.   Megrendelés leadása a webes felületen, a webáruházban

A GwisGoFashion termékeit a Weboldalon keresztül regisztrált felhasználóként vagy ’vendég’ felhasználóként is meg lehet rendelni. Ön korlátozás nélkül használhatja internetes áruházunkat és termékeket rendelhet a következő webcímen: https://www.gwisgo.hu. Az internetes áruházakban megadott személyes adatok kezelésére kizárólag az Önnel való szerződéskötés és e szerződés teljesítése céljából kerül sor. Az adatkezelés jogalapját a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja biztosítja. Ahhoz, hogy létrejöhessen velünk egy szerződés és azt teljesíthessünk, Önnek meg kell adnia személyes adatait. Az Ön személyes adatai nélkül nem tudjuk feldolgozni a megrendelését és nem jöhet létre Önnel szerződés. Az Ön személyes adatait kizárólag az Önnel megkötött szerződés teljesítéséig tároljuk, kivéve, ha jogszabály az Ön adatainak további tárolását írja elő számunkra a hatóságok (pl. adóhatóság) részére történő adatszolgáltatás miatt. Az Ön személyes adatainak – jogszabályi kötelezettség alapján – történő tárolásának és hatóságok részére történő továbbításának a jogalapját a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja, valamint az Info tv. 5. § (1) bekezdés b) pontja biztosítja. Amennyiben Ön szerződést köt velünk, címadatait logisztikai szolgáltatóink részére továbbítjuk annak érdekében, hogy megbízásunkból ki tudják szállítani az Ön által megrendelt árucikkeket. Ezen adatkezelés az Önnel létrejött szerződés teljesítéséhez szükséges, és jogalapját a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja biztosítja. Az Ön személyes adatait kizárólag a megrendelt árucikkek kiszállításáig tárolják logisztikai szolgáltatóink, kivéve, ha jogszabály az Ön adatainak további tárolását írja elő logisztikai szolgáltatóink számára a hatóságok (pl. adóhatóság) részére történő adatszolgáltatás miatt. Amennyiben Ön betéti illetve hitelkártyás fizetési módot választ, bankkártyájának adatait továbbítjuk az Ön kártyáját kibocsátó kártya-társasághoz a fizetése feldolgozása céljából. Ezen adatkezelés az Önnel létrejött szerződés teljesítéséhez szükséges, és jogalapját a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja biztosítja. Az Ön személyes adatait kizárólag a fizetés feldolgozásáig tárolja a kártya-társaság, kivéve, ha jogszabály az Ön adatainak további tárolását írja elő a kártya-társaság számára a hatóságok (pl. adóhatóság) részére történő adatszolgáltatás miatt. Amennyiben Ön banki átutalással (előre utalással) történő fizetési módot választ, az Ön banki adatait csak a fizetés beérkezésének megállapításhoz használjuk. Ezen adatkezelés az Önnel létrejött szerződés teljesítéséhez szükséges, és jogalapját a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja biztosítja. Az Ön személyes adatait kizárólag a fizetés feldolgozásáig tárolja a bankja, kivéve, ha jogszabály az Ön adatainak további tárolását írja elő a bankja számára a hatóságok (pl. adóhatóság) részére történő adatszolgáltatás miatt.

A következő táblázat ismerteti az online fiók létrehozásához kapcsolódó személyes adatkezelés részleteit

Adatkezelés megnevezése

Weboldalon történő online vásárlás lebonyolítása.

Cél

A vállalkozás, GwisGoFashion Weboldalán keresztül történő vásárlás lebonyolítása, számla kiállítása.

Jogalap

Az adatkezelés a GDPR 6. cikk (1) b) pontja alapján az adásvételi szerződés megkötéséhez, valamint annak teljesítéséhez szükséges, amelyben a Felhasználó az egyik fél.

Érintettek köre

Azon Felhasználók, akik a Weboldalon keresztül online megrendelést adnak le, vendég megrendelőként.

Személyes adatok

-        teljes név (vezetéknév és keresztnév)*

-        telefon*

-        e-mail cím*

-        cím*(ország, város, irányító szám, közterület neve és         típusa, házszám)

-        kerület

-        épület

-        lépcsőház

-        szint

-        ajtó

-        szállítási cím (amennyiben eltér a számlázási címtől)

Adatok forrása

Közvetlenül a Felhasználótól felvett személyes adatok.

Az adatok kezelésének időtartama

A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján nyolc év.

A továbbított adatok fajtája, címzettje és a továbbítás jogalapja

Bankkártyás fizetési módozat választása esetén a fizető azonosítója, a tranzakció összege, dátuma, időpontja.

Az adatfeldolgozó neve és címe

Full Hosting - Toronyai Gábor e.v.

Székhely: 5231 Fegyvernek, Dózsa Gy. út 32.

Telefon: +36 70 610-00-52, +36 70 310-22-96

Adatfeldolgozónak az adatkezeléssel összefüggő tevékenysége

Tárhelyszolgáltató.

Az alkalmazott adatfeldolgozási technológia jellege

Informatikai rendszerrel.

Az adatok kezelésének időtartama

A számviteli jogszabályok előírásai alapján.

 

 

2.6. Közösségi média szolgáltatók használata

          

Webáruházunk a következő közösségi médiában van jelen

Facebook (üzemeltető: Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA)

Twitter (üzemeltető: Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, USA)

Google Plus (üzemeltető: Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA)

Facebook

Adatkezelés megnevezése

Facebook

Cél

A facebook.com oldalon, a webáruház egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve lájkolása.

Jogalap

Az érintett előzetes, önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a facebook.com weboldalon.

Érintettek köre

Valamennyi érintett, aki regisztrált a facebook.com közösségi oldalon, és lájkolta a GwisgoFashion webáruház oldalát

Személyes adatok

-        A facebook.com közösségi oldalon regisztrált neve, illetve

-        a Felhasználó nyilvános profilképe.

Adatok forrása

Közvetlenül a felhasználótól.

Az adatok kezelésének ideje:

Az adatkezelés a facebook.com weboldalon valósul meg, az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire a facebook.com közösségi oldal szabályozása vonatkozik: (http://www.facebook.com/legal/terms?ref=pf), (http://www.facebook.com/about/privacy/)

Az adatfeldolgozó neve és címe

Facebook Ireland Ltd.
4 Grand Canal Square
Grand Canal Harbour
Dublin 2 Ireland

A tényleges adatkezelés helye

 www.facebook.com

Az alkalmazott adatfeldolgozási technológia jellege

Informatikai rendszerrel

 

Twitter

Adatkezelés megnevezése

Twitter

Cél

A twitter.com oldalon, a webáruház egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve lájkolása.

Jogalap

Az érintett előzetes, önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a facebook.com weboldalon.

Érintettek köre

Valamennyi érintett, aki regisztrált a facebook.com közösségi oldalon, és lájkolta a GwisgoFashion webáruház oldalát

Személyes adatok

-        A twitter.com közösségi oldalon regisztrált neve, illetve

-        a Felhasználó nyilvános profilképe.

Adatok forrása

Közvetlenül a felhasználótól.

Az adatok kezelésének ideje:

Az adatkezelés a facebook.com weboldalon valósul meg, az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire a facebook.com közösségi oldal szabályozása vonatkozik:

https://twitter.com/en/tos),

(https://twitter.com/en/privacy

(https://help.twitter.com/en)

Az adatfeldolgozó neve és címe

Twitter, Inc.
Attn: Copyright Agent
1355 Market Street, Suite 900
San Francisco, CA 94103
Reports: https://support.twitter.com/forms/dmca
Email: copyright@twitter.com

A tényleges adatkezelés helye

 www.twitter.com

Az alkalmazott adatfeldolgozási technológia jellege

Informatikai rendszerrel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google Plus

Adatkezelés megnevezése

Google Plus

Cél

A twitter.com oldalon, a webáruház egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve lájkolása.

Jogalap

Az érintett előzetes, önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a facebook.com weboldalon.

Érintettek köre

Valamennyi érintett, aki regisztrált a facebook.com közösségi oldalon, és lájkolta a GwisgoFashion webáruház oldalát

Személyes adatok

-        A google.com közösségi oldalon regisztrált neve, illetve

-        a Felhasználó nyilvános profilképe.

Adatok forrása

Közvetlenül a felhasználótól.

Az adatok kezelésének ideje:

Az adatkezelés a facebook.com weboldalon valósul meg, az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire a google.com közösségi oldal szabályozása vonatkozik:

https://accounts.google.com/

https://policies.google.com/terms?gl=HU&hl=hu

Az adatfeldolgozó neve és címe

Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA)

A tényleges adatkezelés helye

 www.google.com

Az alkalmazott adatfeldolgozási technológia jellege

Informatikai rendszerrel

 

 

 

 

 

2.7.     Kapcsolatfelvétel
Amennyiben megrendelése során vagy a kiszállítással kapcsolatban bármilyen kérdése merül fel, a jelen tájékoztatóban megadott, illetve a webáruházban rendelkezésre álló elérhetőségeken és az „Elérhetőségeink” menüpontjában található elérhetőségeken vagy a kapcsolati űrlap igénybevételével kapcsolatba léphet az Adatkezelővel.
A GwisGo Fashion webáruházzal telefonon is kapcsolatba tud lépni: a webáruház A Telenor Zrt. hálózatát használja, de elérhető a viber, whatsapp, messenger, skype voip szolgáltatók rendszerén keresztül is. A beszélgetések rögzítésre nem kerülnek.

2.7.1   Telefonos ügyfélszolgálat

Adatkezelés megnevezése

Telefonos ügyfélszolgálat

Cél

Felhasználók részére tájékoztatás biztosítása.

Jogalap

A GDPR 6. cikk (1) a) pontja alapján a Felhasználó előzetes hozzájárulása.

Érintettek köre

Aki érdeklődik a GwisGoFashion iránt

Személyes adatok

nem kerül rögzítésre adat

Adatok forrása

minden érdeklödő,felhasználó

Az adatok kezelésének időtartama

Az Fgytv. 17/A.§ (7) pontja alapján 5 év.

A tényleges adatkezelés helye

 Viber.com, whatsapp.com, messenger.com, skype.com

Adatfeldolgozónak az adatkezeléssel összefüggő tevékenysége

Tárhelyszolgáltató, VOIP vonal-szolgáltató.

Az alkalmazott adatfeldolgozási technológia jellege

Informatikai rendszerrel.


2.7.2      E-mailen keresztül történő kapcsolatfelvétel

Adatkezelés megnevezése

E-mail keresztül történő kapcsolatfelvétel

Cél

Felhasználók részére tájékoztatás biztosítása.

Jogalap

A GDPR 6. cikk (1) a) pontja alapján a Felhasználó előzetes hozzájárulása.

Érintettek köre

Aki érdeklődik a GwisGoFashion iránt

Személyes adatok

-        a Felhasználó e-mail címe*

-        Az e-mail megérkezésének dátuma és időpontja

-        a Felhasználó által megadott egyéb egyéb személyes adatok

Adatok forrása

A Felhasználótól közvetlenül felvett.

Az adatok kezelésének időtartama

Az Fgytv. 17/A.§ (7) pontja alapján 5 év.

Az adatfeldolgozó neve és címe

Adatfeldolgozónak az adatkezeléssel összefüggő tevékenysége

 Full Hosting - Toronyai Gábor e.v.

Székhely: 5231 Fegyvernek, Dózsa Gy. út 32.

Telefon: +36 70 610-00-52, +36 70 310-22-96

Az alkalmazott adatfeldolgozási technológia jellege

Informatikai rendszerrel.


2.8.          Minőségi kifogások kezelése

Adatkezelés megnevezése

Minőségi kifogások kezelése

Cél

A GwsiGo Fashion webáruház-tól megrendelt termékekkel kapcsolatosan felmerülő minőségi kifogások, kérdések és problémák kezelése.

Jogalap

A GDPR 6. cikk (1) a) pontja alapján a Felhasználó előzetes hozzájárulása.

Érintettek köre

Bármely Felhasználó, aki a webáruházban terméket vásárol.

Személyes adatok

-        teljes név (vezetéknév és keresztnév)*

-        cím*

-        Telefonszám*

-        e-mail cím*

-        Számlaszám*

-        kifogás leírása*

Adatok forrása

Közvetlenül a Felhasználótól felvett személyes adatok.

Az adatok kezelésének időtartama

A kifogásról felvett jegyzőkönyv, átirat, valamint az arra adott válasz másolati példányai a Fogyasztóvédelmi tv. 17/A. § (7) bek-e alapján: 5 év.

Az adatfeldolgozó neve és címe

 Full Hosting - Toronyai Gábor e.v.

Székhely: 5231 Fegyvernek, Dózsa Gy. út 32.

Telefon: +36 70 610-00-52, +36 70 310-22-96

Adatfeldolgozónak az adatkezeléssel összefüggő tevékenysége

Tárhelyszolgáltató

Az alkalmazott adatfeldolgozási technológia jellege

Informatikai rendszerrel és manuálisan, papíron.


2.9.       Egyéb adatkezelések

E Tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.
Egyúttal tájékoztatjuk tisztelt Felhasználóinkat, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az Adatkezelőt.
A vállalkozás a fentiekben nem részletesen felsorolt hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét, valamint a jogszabályi hivatkozást megjelölte – személyes adatot csak olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

3.  A személyes adatok tárolása, az adatkezelés biztonsága

A vállalkozás magára nézve kötelezőnek tartja az adatkezelési folyamatokat úgy megtervezni és végrehajtani, hogy biztosítsa az érintettek törvények által biztosított adatainak védelmét.
A vállalkozás a rendelkezésére bocsátott adatokat megfelelő intézkedésekkel védi, különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen. Az Adatkezelő, illetve tevékenységi körében az adatfeldolgozó köteles gondoskodni az adatok biztonságáról, köteles továbbá megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, illetve kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Infotv. és a GDPR, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.
A különböző nyilvántartásokban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében a vállalkozás megfelelő technikai megoldással biztosítja, hogy a nyilvántartásokban tárolt adatok –kivéve, ha azt törvény lehetővé teszi – közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók, valamint az érintetthez rendelhetők.
A személyes adatok automatizált feldolgozása során az adatkezelő és az adatfeldolgozó további intézkedésekkel biztosítja:
a)     a jogosulatlan adatbevitel megakadályozását;
b)     az automatikus adatfeldolgozó rendszerek jogosulatlan személyek általi, adatátviteli berendezés segítségével történő használatának megakadályozását;
c)     annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy a személyes adatokat adatátviteli berendezés alkalmazásával mely szerveknek továbbították vagy továbbíthatják;
d)     annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy mely személyes adatokat, mikor és ki vitte be az automatikus adatfeldolgozó rendszerekbe;
e)     a telepített rendszerek üzemzavar esetén történő helyreállíthatóságát és
azt, hogy az automatizált feldolgozás során fellépő hibákról jelentés készüljön.
Az adatkezelőnek és az Adatfeldolgozónak az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel kell lenni a technika mindenkori fejlettségére. Több lehetséges adatkezelési megoldás közül azt kell választani, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene az Adatkezelőnek.
Tájékoztatjuk a Felhasználókat, hogy az interneten továbbított elektronikus üzenetek protokolltól (e-mail, web, ftp stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő az adatkezelő megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen, valamint bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében.
A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is.


4. A Felhasználók jogai

4.1.          A vállalkozás a GDPR 15. cikke alapján a Felhasználó kérelmére tájékoztatást ad (az érintett hozzáférési joga) arról, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e vagy sem. Amennyiben a vállalkozás a Felhasználó személyes adatait kezeli, úgy a Felhasználó jogosult a személyes adataihoz, valamint az alábbi információkhoz hozzáférni:
-     adatkezelés céljai;
-     a személyes adatok kategóriái;
-     azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat a vállalkozás közölte vagy közölni fogja, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;
-     adott esetben a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
-     a Felhasználó azon joga, hogy kérelmezheti a vállalkozástól a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
-      a valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
-     ha az adatokat nem a Felhasználótól gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;
-     automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár.
4.2.          A Felhasználó a helyesbítéshez való joga alapján jogosult arra, hogy kérésére a vállalkozás indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat vagy kérje a hiányok kiegészítését.
4.3.          A Felhasználó jogosult kérni a személyes adatainak törlését, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:
-     a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
-     a Felhasználó visszavonja a személyes adatkezeléshez megadott hozzájárulását (amely a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja vagy a 9. cikk (2) bekezdésének a) pontján alapszik) és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
-     a Felhasználó a GDPR 21. cikk (1) bekezdése alapján tiltakozik az adatkezelése ellen;
-     a személyes adatokat a vállalkozás jogellenesen kezelte;
-     a személyes adatokat a vállalkozásra alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.
4.4.          A Felhasználó kérheti a vállalkozástól, hogy korlátozza személyes adatainak kezelését az alábbi esetekben, ha:
-    a Felhasználó vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a vállalkozás ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
-     az adatkezelés jogellenes, és a Felhasználó ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
-     a vállalkozásnak már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de a Felhasználó igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
-     a Felhasználó tiltakozott az adatkezelés ellen, mely esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.
4.5.           A Felhasználó az adathordozhatósághoz való jog keretében kérheti a vállalkozástól, hogy a Felhasználó által a vállalkozás rendelkezésére bocsátott és az általa kezelt és rá vonatkozó személyes adatokat továbbítsa:
-     a Felhasználó, illetve
-     egy másik adatkezelő
részére, amennyiben a személyes adatok kezelése a Felhasználó előzetes hozzájárulásán alapult és automatizált módon történt. A vállalkozás a személyes adatokat széles körben használt, elektronikai eszközzel olvasható formátumban köteles átadni.
4.6.          Az adathordozhatósághoz való jog nem jelenti azt, hogy a vállalkozás a Felhasználóra vonatkozó személyes adatokat automatikusan töröli, valamint nem érinti a továbbított személyes adatra vonatkozó megőrzési időt sem.
4.7.          A Felhasználó jogosult arra, hogy saját helyzetével kapcsolatos okból bármikor tiltakozzon személyes adatainak kezelése ellene, amennyiben az adatkezelés jogalapja:
-     GDPR 6. cikk (1) e) pontján alapszik, mely szerint az adatkezelés közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges vagy
4.8.          a GDPR 6. cikk (1) f) pontján alapszik, mely szerint az adatkezelés az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges.
4.9.          Amennyiben a Felhasználó tiltakozik személyes adatainak kezelése ellen, úgy a vállalkozás a Felhasználó személyes adatait nem kezelheti tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan érdekérvényesítéshez elkerülhetetlen jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az a Felhasználó érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.
4.10.       Amennyiben a Felhasználó személyes adatainak a kezelése a Felhasználó előzetes hozzájárulásán alapszik, úgy a Felhasználó jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.
4.11.       A vállalkozás indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül írásban tájékoztatja a Felhasználót a kérelmével kapcsolatban.
4.12.       Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról a vállalkozás a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja a Felhasználót.
4.13.       Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatást lehetőség szerint elektronikus úton kell megadni, kivéve, ha az érintett azt másként kéri.
4.14.       Ha a vállalkozás nem tesz intézkedéseket a Felhasználó kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja a Felhasználót az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.
A Felhasználó a kérelmét az alábbi elérhetőségeken valamelyikén nyújthatja be a vállalkozás részére:
-     e-mail útján az gwisgofashion@gwisgo.hu címen, továbbá
-     postai úton a 7100 Szekszárd, Mikes utca 7. címen.


5. Jogorvoslat

5.1.          Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf. 5
Telefon: +36-1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Honlap: http://www.naih.hu
5.2.          Bírósági jogérvényesítés
A Felhasználó jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. Az adatvédelmi perek elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.
Gurzó Ferencné e.v..
Szekszárd, 2018. május 25.
 

6. Bírósági jogérvényesítés

A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per - az érintett választása szerint - az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége. A perbe a Hatóság az érintett pernyertessége érdekében beavatkozhat.

Ha a bíróság a kérelemnek helyt ad, az adatkezelőt a tájékoztatás megadására, az adat helyesbítésére, zárolására, törlésére, az automatizált adatfeldolgozással hozott döntés megsemmisítésére, az érintett tiltakozási jogának figyelembevételére, illetve az adatátvevő által kért adat kiadására kötelezi.


Ha a bíróság az adatátvevő kérelmét elutasítja, az adatkezelő köteles az érintett személyes adatát az ítélet közlésétől számított 3 napon belül törölni. Az adatkezelő köteles az adatokat akkor is törölni, ha az adatátvevő a meghatározott határidőn belül nem fordul bírósághoz.

7. Kártérítés és sérelemdíj

Ha az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak kárt okoz, köteles azt megtéríteni.

Ha az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével az érintett személyiségi jogát megsérti, az érintett az adatkezelőtől sérelemdíjat követelhet.

Az érintettel szemben az adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért és az adatkezelő köteles megfizetni az érintettnek az adatfeldolgozó által okozott személyiségi jogsértés esetén járó sérelemdíjat is. Az adatkezelő mentesül az okozott kárért való felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi jogának sérelmét az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő.

Nem kell megtéríteni a kárt és nem követelhető a sérelemdíj annyiban, amennyiben a kár a károsult vagy a személyiségi jog megsértésével okozott jogsérelem az érintett szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

 

8. Fogalmak:

adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;
adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;
felhasználó: az az érintett természetes személy, aki a weboldalon végzett tevékenysége során bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosíthatóvá válik a vállakozás által;
adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;
személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;
különleges adat:
a) a faji eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallás vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdekképviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat,
b) az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat;
adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;
adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;
adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi;
álnevesítés: a személyes adatok olyan módon történő kezelése, amelynek következtében további információk felhasználása nélkül többé már nem állapítható meg, hogy a személyes adat mely konkrét természetes személyre vonatkozik, feltéve hogy az ilyen további információt külön tárolják, és technikai és szervezési intézkedések megtételével biztosított, hogy azonosított vagy azonosítható természetes személyekhez ezt a személyes adatot nem lehet kapcsolni;
cookie (süti): a felhasználó böngészőjén keresztül annak winchesterére kerülő információs (általában sima szöveg) file, ami egyértelműen azonosítja a felhasználót a következő látogatás alkalmával;
direkt marketing (közvetlen üzletszerzési) tevékenység: azoknak a közvetlen megkeresés módszerével végzett tájékoztató tevékenységeknek és kiegészítő szolgáltatásoknak az összessége, amelyeknek célja az érintett részére termékek vagy szolgáltatások értékesítésével, szolgáltatásával vagy eladásösztönzésével közvetlen kapcsolatban álló, a Grt. 3. §-ának d) pontja szerinti reklám továbbítása a fogyasztók vagy kereskedelmi partnerek) részére;
harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv,  amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval, vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak;
harmadik ország: minden olyan állam, amely nem EGT-állam;
hozzájárulás: az érintett akaratának előzetes, önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok kezeléséhez;
nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;
IP-cím: valamennyi hálózatban, amelyben a kommunikáció a TCP / IP-protokoll szerint folyik, a szervergépek IP-címmel, azaz azonosítószámmal rendelkeznek, amelyek az adott gépek hálózaton keresztüli azonosítását teszik lehetővé, minden hálózatra kapcsolt számítógép rendelkezik IP-címmel, amelyen keresztül beazonosítható;
természetes személy azonosító adatai: az érintett családi- és utóneve, születéskori neve, anyja neve, születési helye és ideje;
tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
tilalmi lista: azon érintettek név- és lakcímadatainak a nyilvántartása, akik megtiltották, illetve – a közvetlen üzletszerző szerv erre irányuló előzetes megkeresése ellenére – nem járultak hozzá, hogy személyes adataikat kapcsolatfelvétel vagy üzletszerzési lista céljából felhasználják vagy megtiltották azok e célból történő további kezelését;
üzletszerzési lista:a reklámok közlése céljából a kapcsolatfelvételt és kapcsolattartást szolgáló, kizárólag az ügyfél nevét, lakcímét, nemét, születési helyét és idejét, az ügyfél érdeklődési körére vonatkozó információt, valamint családi állapotát tartalmazó lista;
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság: NAIH, akinek ajogállását és feladatait az Infotv. 38. §-a határozza meg (a továbbiakban: a Hatóság).

 ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE